Om Skafferiet

Skafferiet är ett journalistiskt debattforum med målet att höja nivån på samtalet kring mat samhället. Vi tar upp aktuella frågor om mat, dryck, gastronomi och ätande utifrån politiska, ekonomiska, kulturella, etiska, hälso- och miljömässiga perspektiv. Skafferiet startades i november 2011 på Berns i Stockholm av Per Styregård, Johan Lindskog och Anders Rydell.

Debattpanelerna består av personer med ledarpositioner inom de områden vi tar upp. Kockar, krögare, matprofiler, kulturpersonligheter, forskare, politiker, entreprenörer, företagsledare, journalister och aktivister. Debatterna leds av erfarna moderatorer. Skafferiets debatter är alltid välbesökta och skapar fortsatt diskussion i olika medier.

Skafferiet utför även uppdragsdebatter kring aktuella frågor. Tidigare samarbeten har skett med bland annat VisitSweden, Naturskyddsföreningen, Nordiska Ministerrådet, LRF och Stockholm Resilience Center.

Exempel på tidigare paneldeltagare:
Lotta Lundgren
Ann Heberlein
Eskil Erlandsson
Sven-Erik Bucht
Sofia Arkelsten
Mathias Dahlgren
Carina Brydling
Melker Andersson
Niklas Ekstedt
Magdalena Gerger
Edvard Blom
Erik Lallerstedt
Sébastien Boudet
Lisa Förare Winbladh
PG Nilsson
Hanne Kjöller
Karsten Thurfjell
Richard Tellström
Helle Klein
Mats-Erik Nilsson
Daniel Öhman
Eva Östling Ollén
Henrik von Sydow
Peter Eriksson
Malin Olofsson