Debatt Länk

Nr 28 “Gårdsförsäljning – succé eller katastrof?”


18.07.02

Nr 27 “Varning för mat”
Sockerfritt, fettfritt, glutenfritt, laktosfritt, fritt från tillsatser, fritt från … mat? Under 2000-talet har vår tallrik förvandlats till ett socialt och politisk minfält? Vad vågar vi stoppas oss? Och vem kan vi egentligen lita på? Välkommen till ett samtal om matlarm, filterbubblor och identitet som utgår från den nyutgivna antologin Varning för mat: Om hur något livsviktigt har blivit livsfarligt (Mondial).


18.03.06

Nr 26 “Mat och nationalism”
Går vägen till lyckad integrationen genom magen? Äter nazister hummus? Hur viktig är matkulturen för den nationella identiteten? Och går det egentligen att tala om en svensk matkultur när det mesta vi stoppar i oss både kulturellet och geografiskt har annat ursprung? Välkommen till Skafferiet den 6 november där vi diskuterar mat och nationalism. Debatten leds av Alexandra Pascalidou. I panelen: Katarina Ek-Nilsson Filosofie doktor i etnologi. Nadia Jebril, Journalist och programledare. Jonathan Leman, Researcher på stiftelsen Expo. Urban Laurin, Statsvetare och lektor i dryckeskunskap.


17.11.06

Nr 25 “Fake news? Fake food!”
Om vilseledande information och rena lögner i matvärlden med journalisten Mats-Eric Nilsson, mediestrategen Brit Stakston, kostekonomen Eva Sundberg och matskribenten Anna K Sjögren. Moderator är Per Styregård.


17.05.15

Nr 24 “Vi äter upp deras vatten!”
Om Sveriges roll i den globala vattenkrisen.


16.11.07

Nr 23 “Plåster åt den halshuggne”
Är det ens möjligt att skapa en hållbar livsmedelskedja utan att radikalt genomgripande förändringar i samhället? Med bland annat Åsa Domeij (Axfood), Ann-Helen Meyer von Bremen och Annika Carlsson-Kanyama (KTH).


16.09.06

Nr 22 “Maten och moralen”
Om vad vi egentligen ska äta i framtiden med bland annat Johanna Sandahl (Naturskyddsföreningen) och Jakob Lundberg (WeEffect).


16.02.09

Nr 21 “Kött utan djur”
Möt Koert Van Mensvoort, författare till kokboken du inte kan använda – ännu.


15.10.05

Nr 20 “Är den naturliga maten verkligen hälsans kost?”
Med bland annat Mats-Erik Nilsson och Ingela Stenson.


15.05.21

Nr 19 “Tack gode gud för maten”
Vilken roll har egentligen maten i världens mest sekulariserade land? Med bland annat Helle Klein och Richard Tellström.


15.04.20